Obi Phos
GARANTİ EDİLEN İÇERİK
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W | ||
Toplam Azot (N) | 5 | ||
Amonyum Azotu (N) | 3 | ||
Üre Azotu (N) | 12 | ||
Suda Çözünür Fosfor PentaOksit (P2O5) | 15 | ||
Suda Çözünür Çinko (Zn) | 4 |
TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU
TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU | |||
ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA DÖNEMİ | TOPRAKTAN UYGULAMA (Damlama ile) |
YAPRAKTAN UYGULAMA |
Sera ve Açık alan Sebzeler; Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Fasulye, Çilek v.b. |
Fide dikiminden 7-8 gün sonra başlanarak meyve olgunlaşıncaya kadar 3-4 uygulama yapılır. | 1-2 lt/da | 200-250 ml/100 lt su |
Yaprağı yenen Kışlık Sebzeler; Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak v.b. | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 1-2 lt/da | 200-250 ml/100 lt su |
Yumrulu Bitkiler; Patates, Soğan,Şeker Pancarı | Çapadan sonra ilk uygulama, 15-20 gün sonra ikinci uygulama | 1-2 lt/da | 200-250 ml/100 lt su |
Kavun, Karpuz, Kabak | Kol atımından meyve tutumuna kadar 3-4 uygulama | 1-2 lt/da | 200-250 ml/100 lt su |
Tüm Meyve Ağaçları; Şeftali, Kiraz, Kayısı, Elma, Erik, Armut, Ayva, Bağ, Turunçgiller, Zeytin, Fındık v.b. |
Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 2-2,5 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Muz | Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama | 1-2 lt/da | - |
Endüstri Bitkileri; Pamuk, Mısır, Ayçiçeği |
Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama | - | 150-200 ml/100 lt su |
Tüm Baklagiller; Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya v.b. |
Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama | - | 150-200 ml/100 lt su |
Tahıllar; Buğday, Arpa, Çeltik v.b. | Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde 2 uygulama | - | 150-200 ml/100 lt su |
İŞLEV VE FAYDALARI
İŞLEV VE FAYDALARI | |||
*Çiçeklenme,tohum bağlama, erken büyüme ve kök oluşumunu teşvik eder, olgunlaşmayı hızlandırır ve tohum/meyve üretimini arttırır. |
|||
*Çiçek gözü oluşumunu artırır. | |||
*Hava koşullarına bağlı dökülmeleri en aza indirir. | |||
*İçerdiği Çinko sayesinde bitkilerin klorofil içeriklerini ve RNA düzeylerini önemli derecede arttırır. | |||
*Bitkilerde vejetatif gelişmeyi sağlar, tepe/kök oranı artar. |