Obi Cal
GARANTİ EDİLEN İÇERİK
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W | ||
Toplam Azot (N) | 8 | ||
Nitrat Azotu (N) | 8 | ||
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) | 14 | ||
Suda Çözünür Bor (B) | 0,01 |
TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU
TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU | |||
ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA DÖNEMİ | TOPRAKTAN UYGULAMA | YAPRAKTAN UYGULAMA |
Sera ve Açık alan Sebzeler; Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Fasulye, Çilek v.b. |
İlk meyvelerden sonra 2-3 uygulama | 05,1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Yaprağı yenen Kışlık Sebzeler; Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak v.b. | İlk meyvelerden sonra 2-3 uygulama | 05,1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Yumrulu Bitkiler; Şekerpancarı, Patates, Soğan v.b. |
4-6 Yapraklı dönemde 15-20 gün arayla 2 uygulama |
05,1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Kavun, Karpuz, Kabak | Fide dikiminden hasada kadar | 05,1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Tüm Meyve Ağaçları; Şeftali, Kiraz, Kayısı, Elma, Erik, Armut, Ayva, Bağ, Turunçgiller, Zeytin, Fındık v.b. |
Gelişme dönemi boyunca | 05,1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Muz | Meyve olgunlaştığında | 05,1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Endüstri Bitkileri; Pamuk, Mısır, Ayçiçeği |
5-6 Yapraklı dönemden itibaren 15-20 gün arayla 2 uygulama | 05,1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Tüm Baklagiller; Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya v.b. |
3-4 Yapraklı dönemde 15-20 gün arayla 2 uygulama |
05,1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
Tahıllar; Buğday, Arpa, Çeltik v.b. | Kardeşlenme döneminde | 05,1 lt/da | 200 ml/100 lt su |
İŞLEV VE FAYDALARI
İŞLEV VE FAYDALARI | |||
*Bitkileri don zararlarına karşı korur. | |||
*Bitki köklerinde hücre bölünmesi ve uzamasını olumlu yönde etkiler, kök salgılarında artış sağlar. | |||
*Kalsiyum stomaların fonksiyonunu arttırarak bitkileri kuraklık ve sussuzluk stresine karşı korur. | |||
*Meyvelerde kabuk yapısı ve dayanıklılığını arttırarak, taşınma ve depolamada bozulma riskini azaltır. | |||
*Nitrat azotu içerdiği için yapraktan alımı çok hızlıdır. Bitkilerin sürgün atmasında ve yeşil aksam gelişiminde önemli rol alır. |