TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU |
ÜRÜN ÇEŞİDİ |
UYGULAMA DÖNEMİ |
UYGULAMA DOZU |
Bağ |
Daneler birbirine değmeden
(Hasattan yaklaşık 4-6 hafta önce) |
1 lt/100 lt su |
Yumuşak çekirdekli Meyveler |
Hasattan 4-6 Hafta önce |
1 lt/100 lt su |
Taş çekirdekliler |
Hasattan 2-3 Hafta önce |
1 lt/100 lt su |
Kiraz, Vişne |
Hasattan 4-6 Hafta önce |
1 lt/100 lt su |
Narenciye |
Hasattan 4-6 Hafta önce |
1 lt/100 lt su |
Yumrulu bitkileri; Patates, Şekerpancarı |
Patateste çiçeklenmeden 2 hafta sonra , Pancarda ise yapraklanma %60'ın üzerine çıkınca yapılır. |
1 lt/100 lt su |
Domates, Biber, Kabakgiller, Fasülye
Kavun, Karpuz v.b. |
Bir kez uygulama yapılacaksa meyveler henüz küçükken, birden fazla uygulama yapılacaksa doz uygulama sayısına (2 veya 3) bölünerek 3-4 hafta aralıklarla uygulanır. |
1 lt/100 lt su |
Diğer Bitkiler |
Şaşırtma ve dikim esnasında görülen şokun önlenmesi için (Çiçekler, Çimler, Sebze ve Tütün fideleri) |
1 lt/100 lt su |
Bütün Bitkilerde |
OBİ-GARD su kaybını önlediğinden soğuk havanın bitki üzerinde yapacağı kurutucu etkiyi bir ölçüde azaltır. Bu nedenle don olayının beklendiği hallerde iyi bir kaplama yapacak şekilde yapraklara püskürtülür |
1 lt/100 lt su |
Ormancılıkta |
Yeni dikilen veya şaşırtılan ağaç fidanlarının yeşil kısımları karışıma daldırılır veya bu karışım yeşil aksama püskürtülür |
1 lt/100 lt su |