Obi Blue Cu

Temizle

GARANTİ EDİLEN İÇERİK %W/W
Suda çözünür Bakır (Cu) 5

TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU
ÜRÜN ÇEŞİDİ UYGULAMA DÖNEMİ YAPRAKTAN UYGULAMA TOPRAKTAN UYGULAMA
Domates,Patşıcan,Biber Fidelikte
Gelişme Döneminde
(2 uygulama)
100-200 cc/100 lt su 500-1000 cc/da
Kavun,Karpuz,Kabak
Hıyar v.b.
Erken gelişme döneminde
İlk sudan önce
Kol atımı başlangıcında
Meyve döneminde
(4 uygulama)
100-200 cc/100 lt su 500-1000 cc/da
Kiraz,Şeftali,Elma,Armut
Kayısı,Erik,Nektarin v.b.
Budamadan hemen sonra
Gözler uyanırken
İlk meyve oluşumunda
Meyve olgunlaştığında
(4 uygulama)
100-200 cc/100 lt su 500-1000 cc/da
Bağ Budamadan hemen sonra
Gözler uyanırken
Koruk Döneminde
(3 uygulama)
100-200 cc/100 lt su 500-1000 cc/da
Zeytin Budama sonrası
Yaz sürgününde
Sonbahar sürgününde
(3 uygulama)
100-200 cc/100 lt su 500-1000 cc/da
Turunçgiller Budamadan hemen sonra
Haziran dökümü öncesi
(2 uygulama)
100-200 cc/100 lt su 500-1000 cc/da
Lahana,Karnabahar,Brokoli
Marul, Kışlık ürünler
Brüksel Lahanası
Erken gelişme döneminde
15-20 gün arayla
(2-3 uygulama)
100-200 cc/100 lt su 500-1000 cc/da
Tüm Endüstri Bitkileri; Pamuk
Ayçiçeği,Şeker Pancarı v.b.
Gelişme döneminde
(1-3 uygulama)
100-200 cc/100 lt su 500-1000 cc/da

İŞLEV VE FAYDALARI
*Bakır fotosentezin düzenli olarak gerçekleşebilmesi için mutlak gerekli bir elementtir.
*Çeşitli enzimlerin aktivitelerinde önemli rol oynar ve bu enzimlerin aktivitelerini artırıcı etkiye sahiptir.
*Bitki bünyesinde protein kullanımını ayarlar ve noksanlığında bitki dokularında protein birikimi görülür.
*Bakır bitkilerdeki solunum olaylarında etkin rol alır ve noksanlığında solunum olayları olumsuz yönde etkilenir.