Obi Blue Cu
GARANTİ EDİLEN İÇERİK
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W | ||
Suda çözünür Bakır (Cu) | 5 |
TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU
TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU | |||
ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA DÖNEMİ | YAPRAKTAN UYGULAMA | TOPRAKTAN UYGULAMA |
Domates,Patşıcan,Biber | Fidelikte Gelişme Döneminde (2 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
Kavun,Karpuz,Kabak Hıyar v.b. |
Erken gelişme döneminde İlk sudan önce Kol atımı başlangıcında Meyve döneminde (4 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
Kiraz,Şeftali,Elma,Armut Kayısı,Erik,Nektarin v.b. |
Budamadan hemen sonra Gözler uyanırken İlk meyve oluşumunda Meyve olgunlaştığında (4 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
Bağ | Budamadan hemen sonra Gözler uyanırken Koruk Döneminde (3 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
Zeytin | Budama sonrası Yaz sürgününde Sonbahar sürgününde (3 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
Turunçgiller | Budamadan hemen sonra Haziran dökümü öncesi (2 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
Lahana,Karnabahar,Brokoli Marul, Kışlık ürünler Brüksel Lahanası |
Erken gelişme döneminde 15-20 gün arayla (2-3 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
Tüm Endüstri Bitkileri; Pamuk Ayçiçeği,Şeker Pancarı v.b. |
Gelişme döneminde (1-3 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
İŞLEV VE FAYDALARI
İŞLEV VE FAYDALARI | |||
*Bakır fotosentezin düzenli olarak gerçekleşebilmesi için mutlak gerekli bir elementtir. | |||
*Çeşitli enzimlerin aktivitelerinde önemli rol oynar ve bu enzimlerin aktivitelerini artırıcı etkiye sahiptir. | |||
*Bitki bünyesinde protein kullanımını ayarlar ve noksanlığında bitki dokularında protein birikimi görülür. | |||
*Bakır bitkilerdeki solunum olaylarında etkin rol alır ve noksanlığında solunum olayları olumsuz yönde etkilenir. |