Obi Zinc

Temizle

GARANTİ EDİLEN İÇERİK %W/W
Suda Çözünür Çinko (Zn) 10

TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU
ÜRÜN ÇEŞİDİ UYGULAMA DÖNEMİ TOPRAKTAN UYGULAMA
(Damlama ile)
YAPRAKTAN UYGULAMA
Sera ve Açık alan Sebzeler; Domates,
Biber, Patlıcan, Hıyar, Fasulye, Çilek v.b.
Fide dikiminden 7-8 gün sonra başlanarak meyve olgunlaşıncaya kadar 3-4 uygulama yapılır. 0,5-1 lt/da 200-250 ml/100 lt su
Yaprağı yenen Kışlık Sebzeler; Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak v.b. Vejetasyon süresince 3-4 uygulama 0,5-1 lt/da 250-300 ml/100 lt su
Yumrulu Bitkiler; Patates, Soğan,Şeker Pancarı Çapadan sonra ilk uygulama, 15-20 gün sonra ikinci uygulama 0,5-1 lt/da 250-300 ml/100 lt su
Kavun, Karpuz, Kabak Kol atımından meyve tutumuna kadar 3-4 uygulama 0,5-1 lt/da 250-300 ml/100 lt su
Tüm Meyve Ağaçları; Şeftali, Kiraz,
Kayısı, Elma, Erik, Armut, Ayva, Bağ, Turunçgiller, Zeytin, Fındık v.b.
Vejetasyon süresince 3-4 uygulama 0,75-1 lt/da 250-300 ml/100 lt su
Muz Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama 1-2 lt/da -
Endüstri Bitkileri; Pamuk, Mısır,
Ayçiçeği
Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama 0,5-1 lt/da 250-300 ml/100 lt su
Tüm Baklagiller; Nohut, Fasulye,
Mercimek, Soya v.b.
Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama - 250-300 ml/100 lt su
Tahıllar; Buğday, Arpa, Çeltik v.b. Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde
2 uygulama
- 200 ml/100 lt su

İŞLEV VE FAYDALARI
*Çinko; Bitkide çok sayıda enzimin aktifleştirilmesinde görev alır.
*Çinko; Protein, şeker ve karbonhidrat sentezine katılmasının yanı sıra, fotosentez, solunum ve biyolojik membran stabilitesi üzerine etkileri nedeniyle ürün miktarı ve kalitesini doğrudan etkiler.
*Bitki gelişimini teşvik eder,meyve ağaçlarında yaşlanmayı geciktirir ve çiçeklenmeyi artırır.